Adopcia mladých sokolov bola po druhýkrát úspešná

17.07.2012 Poprad

Poprad 17. júla (TASR) - Začiatkom minulého týždňa po veľkej búrke našli ochranári v Tatrách dvoch mladých sokolov. Pokúsili sa o ich adopciu do webkamerou monitorovaného sokolieho hniezda na sídlisku v Poprade. Tento pokus však nevyšiel, pretože popradské sokoly boli príliš malé. Nakoniec tie, ktoré našli po búrke, skončili v rehabilitačnej stanici v Liptovskom Mikuláši.
„Tu vyčkali niekoľko dní. Za tento krátky čas zosilneli malé sokoly z popradského sídliska. Ochranári z rezortnej organizácie Ministerstva životného prostredia SR – Štátnej ochrany prírody SR, Správy Tatranského národného parku, sa rozhodli adopciu zopakovať. Celú sokoliu rodinku premiestnili do nového, priestrannejšieho hniezda. Akcia trvala niekoľko minút a bola bezproblémová,“ informoval hovorca envirorezortu Maroš Stano.
Široká verejnosť môže mladé sokoly sledovať prostredníctvom webovej kamery ešte mesiac. Potom by mali z hniezda vyletieť. Použitú techniku plánujú ochranári presunúť a nainštalovať do alpínskeho stupňa, kde budú monitorovať svište a kamzíky.
 

Vyberte región